НОВИНИ

До момента трима души са спасени от затрупания от лавина хотел в Италия

Лавина затрупа хотел в Централна Италия. Предполага се, че около 30 души може да са загинали. Спасителните операции продължават, но работата им е затрудена заради лошото време и затрупаните със сняг пътища. Засега има спасени трима души.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
16:03, 19.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Това е останало от 3-етажния Ригопиано- 4-звезден спа хотел край град Фариндола в провинция Абруцо. Лавината го затрупала през нощта. Предполага се, че по това време в сградата е имало около 20 гости и 7 души персонал.

Спасителите тръгнали веднага, но със ски, тъй като пътищата към хотела били блокирани от огромни преспи. Край хотела те открили тялото на мъж. По-късно успели да извадят живи трима души.

Единият оцелял разказал, че двете му деца и съпругата му останали под снега. Италиански медии съобщават, че някои от гостите успели да изпратят съобщения след като лавината затрупала хотела. От часове близките им отчаяно изпращат съобщения и звънят. Но без резултат.

Вътре в хотела, операцията също е много сложна. Част от покрива на сградата се е срутил. Спасителите трябва да разравят снега от помещенията.

Вчера в района бяха регистрирани 4 силни земетресения. Вторичните трусове продължили и през нощта. Един човек е загинал при земните трусове, друг се води в неизвестност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгарските власти очакват нова бежанска вълна към Европа
Унгарските власти очакват нова бежанска вълна към Европа
Паричната гаранция на кмета на Пловдив Иван Тотев остава 20 000 лв.
Паричната гаранция на кмета на Пловдив Иван Тотев остава 20 000 лв.