НОВИНИ

ДПС задължи всичките си структури да водят политика на демонтаж на коалицията

Движението за права и свободи задължи всичките си структури да водят политика на демонтаж на коалицията на ГЕРБ с националистическите партии. След днешното заседание на Централния съвет на ДПС председателят на движението Мустафа Карадайъ заяви, че за осъществяването на това решение, партийните структури ще използват всички позволени демократични средства, включително вотове на недоверие.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:31, 03.11.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

От ДПС отчетоха, че резултатите от проведените тази година извънредни парламентарни избори не налагат участието на националистическите партии във властта и смятат, че съставената след изборите управляваща коалиция е вредна.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Участието на националистите във властта е шамар върху демократичното лице на България, минира европейското бъдеще и е заплаха за стабилността на страната. И ГЕРБ подражава на националистите. Демокрацията е заплашена и това изисква спешни действия от нас.

Следващата седмица от ДПС се очаква да проведат среща с БСП, за да обсъдят вот на недоверие към управляващите.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Да поставим на масата темата, да видим какво те предлагат от тяхна страна, какви са нашите оценки, да видим какви ходове можем да предприемем.

Другото решение, взето от Централния съвет на ДПС на днешното му заседание, беше, че като отчитат значението на председателството на България на Евросъюза, ще работят за превръщането на Европа, Балканите и България в зона свободна от национализъм и радикализъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария ни похвали за усилията да удържим мигрантския натиск
Унгария ни похвали за усилията да удържим мигрантския натиск
За финансова децентрализация настояват кметове на малки населени места
За финансова децентрализация настояват кметове на малки населени места