НОВИНИ

Два дни преди решаващия вот в британския парламент за Брекзит

Британският парламент ще гласува във вторник споразумението с Европейския съюз. Това потвърдиха от "Даунинг стрийт" 10 след публикации в британски медии, че Тереза Мей се отказва от гласуването. В Лондон днес се проведоха демонстрации на поддръжници и противници на излизането на Великобритания от Евросъюза.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
17:02, 09.12.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Два дни преди решаващия вот в британския парламент Великобритания изглежда все по-разделена заради напускането на Европейския съюз. С еднаква сила, по улиците на Лондон днес се чуваха призиви ЗА и ПРОТИВ Брекзит.

Задълбочава се и разделението в кабинета. Прогнозите са, че депутатите ще отхвърлят споразумението с Брюксел. А това може да да застраши премиерския пост на Тереза Мей.

Стивън Баркли, министър по Брекзит: Все пак остават два дни на дебати. Целта ни като правителство е, вотът да се проведе.
;

Опозицията настоява, ако вотът се провали, Тереза Мей да се оттегли. Според министъра по Брекзит, дори при отрицателен вот, тя може да остане на премиерския пост. Днес Мей предупреди депутатите, че ако отхвърлят предложението, може да се стигне до нови избори. По протокол, ако парламентът не одобри сделката с Евросъюза, до 21 дни Тереза Мей трябва да представи ново споразумение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След протестите във Франция: Очаква се спад в икономическия растеж
След протестите във Франция: Очаква се спад в икономическия растеж
Тежка катастрофа на Подбалканския път край село Саранци
Тежка катастрофа на Подбалканския път край село Саранци