НОВИНИ

ЕС обсъжда реформа на системата за убежище

Българското председателство на Съвета на ЕС представи днес компромисно споразумение за реформа в Дъблинския регламент за миграцията.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:24, 05.06.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Това стана на среща на вътрешните министри и на министрите на миграцията от ЕС в Люксембург. Те не успяха да постигнат съгласие по предложението днес. Според министъра на вътрешните работи Валентин Радев, който председателства Съвета, работата продължава и окончателното решение може да бъде взето от лидерите на ЕС на срещата на върха в края на юни.


Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Вярвам, че новият ревизиран Дъблин, който ние предлагаме, ще гарантира, че ако утре настъпи нова кризисна ситуация, ще е ясно кой какво и кога трябва да го направи. Изградили сме цялостен механизъм, който предвижда ясни стъпки и добре разпределени отговорности.

Димитрис Амрамопулос, еврокомисар за миграцията: Нашата система за общото европейско убежище трябва да бъде строга, но справедлива, с процедури, които бързо осигуряват закрила на тези, които се нуждаят, докато връщаме тези, които нямат право да останат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЗОК планира мерки за ограничаване на разходите за онколекарства
НЗОК планира мерки за ограничаване на разходите за онколекарства
От АБВ искат имената на хората и партиите, които са били против Южен поток
От АБВ искат имената на хората и партиите, които са били против "Южен поток"