НОВИНИ

"Евровизия 2019" ще се състои в Тел Авив

Международният песенен конкурс "Евровизия 2019" ще се състои от 14 до 18 май в Тел Авив, предаде ТАСС. Това оповести пресслужбата на организаторите на конкурса.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:26, 13.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
евровизия 2019 състои тел авив

Шестдесет и четвъртият конкурс "Евровизия" ще се състои на 14 май, вторник, 16 май, четвъртък и 18 май, събота в Тел Авив, се казва в съобщението.

Решението е взето, след като от израелската обществената корпорацията за радио и телевизионно разпространение "Кан" било поискано да представи най-малко два града-кандидати за провеждане на конкурса.

Били разгледани също предложения, свързани с градовете Ерусалим и Ейлат. Организаторите отбелязват, че Тел Авив представил много креативна и привлекателна заявка в съответствие с всички необходими критерии.

Израел получи право за провеждане на конкурса след победата на певицата Нета Барзилай в "Евровизия 2018". След събитието израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща песенният конкурс да бъде проведен в Ерусалим.

По-късно вследствие на възраженията на редица страни участнички в конкурса бе взето решение за провеждането му в друг град.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът за правата на човека осъди Лондон за масово следене на комуникации
Съдът за правата на човека осъди Лондон за масово следене на комуникации
Александър Манолев отказва да стане транспортен министър
Александър Манолев отказва да стане транспортен министър