НОВИНИ

Франция иска нов британски премиер възможно най-скоро

Френският външен министър Жан-Марк Еро призова да бъде избран възможно най-бързо следващият британски премиер, който ще замени Дейвид Камерън след победата на Брекзита.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:10, 25.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
франция иска нов британски премиер възможно скоро

Трябва да бъде назначен нов премиер и това може да отнеме само няколко дни, заяви Еро след среща с външните министри на останалите пет страни основателки на ЕС в Берлин.

Великобритания трябва да задейства бързо чл. 50 от договора, който позволява излизането й от ЕС, добави Еро, цитиран от Ройтерс. Неприемливо е Лондон да си играе "на котка и мишка", подчерта той.

"В интерес на Великобритания и на европейците е да няма период на несигурност, който ще има финансови последици, а може би и икономически и политически последици", каза Еро след срещата с външните министри на Белгия, Германия, Италия, Люксембург и Холандия.

Белгийският външен министър Дидие Рейндерс заяви, че Европа трябва да даде отговори на въпросите, свързани с имиграцията, сигурността и работните места. Холандският му колега Берт Кундерс подчерта, че Европа не може да приеме политически вакуум.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският еврокомисар подаде оставка
Британският еврокомисар подаде оставка
Нов атентат в Белгия е бил предотвратен снощи,  твърдят медии
Нов атентат в Белгия е бил предотвратен снощи, твърдят медии