НОВИНИ

Голям пожар гори край Берлин, евакуирани са 600 жители от близките села

Пожар избухна в горист район на 50 км от Берлин и наложи евакуацията на три села. През нощта властите са евакуирали около 600 души - жителите на Тифенбрунен, Клаусдорф и Фронсдорф - предградията на Тройенбрицен.

bnt avatar logo
от БТА/БГНЕС
09:54, 24.08.2018
Чете се за: 00:52 мин.
По света
голям пожар гори берлин евакуирани 600 жители близките села

Огънят вече достигна централните райони на германската столица. Градската полиция съобщи в Туитър, че са получени много обаждания от разтревожени жители, събудени от миризмата на дим. Властите препоръчаха жителите на Берлин и Потсдам да затворят прозорците и вратите на домовете си.

Междувременно около 300 пожарникари продължават да се борят с огъня. Според в. "Билд" в гасенето са се включили булдозери и хеликоптери.


; ;

Огънят се е разпространил бързо в резултат на необичайно топлото време и вятъра, като от 5 хектара през нощта достигна до 300 хектара. Гори на територия, сравнима с площ от 400 футболни игрища. Временно спря трафика по път 102 и междуградските влакове по линията РB33.

Стихията обхваща район, където в земята са заровени много боеприпаси. Това силно затруднява работата на пожарникарите. Властите заявиха, че е имало множество експлозии.

В Германия често са намирани неизбухнали бомби от Втората световна война, заради което се предприемат операции за обезвреждането им, включващи евакуации.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръчният багаж в Райънеър става платен от 1 ноември
Ръчният багаж в "Райънеър" става платен от 1 ноември
Започва кинофестивалът Любовта е лудост
Започва кинофестивалът "Любовта е лудост"