Горски пожар в Анталия се разраства от силния вятър и заплашва местни къщи

Турските огнеборци в Анталия се борят с горски пожар, раздухван от силни ветрове, съобщава англоезичното издание "Дейли сабах".

от БТА
12:52, 18.09.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света
горски пожар анталия разраства силния вятър заплашва местни къщи

Огънят се е разразил в гориста местност в района Кумлуджа в средиземноморския окръг Анталия. Седем хеликоптера, четири самолета, 50 пожарни коли и над 300 служители на горската служба участват в борбата с пламъците.

Причината за възникването на пожара засега не е известна. Преимущество е, че огънят е близо до морето и хеликоптерите и самолетите могат да пренасят вода без да губят време. Силният вятър в района обаче пречи на усилията им да потушат стихията, обхванала гора със смолист бор. Силите за сигурност не позволяват на жителите да доближават пожара и всички къщи в близост до мястото са евакуирани. Пострадали са оранжерии за производство на плодове и зеленчуци.

Пред агенция ИХА кметът на Кумлуджа Юсуф Гювен заяви, че има известна опасност за къщите в гората, но всички жители са евакуирани. "Няма пострадали или загинали хора", увери той. Пожарът все още бушува в широк периметър, каза кметът, но добави, че борбата с огнената стихия продължава без прекъсване.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​AББA отлага пускането на новата си песен за 2019 г.
​AББA отлага пускането на новата си песен за 2019 г.
“Отвъд границите”: Юлия Кошаревска: И да не живееш в България, можеш да помагаш
“Отвъд границите”: Юлия Кошаревска: И да не живееш в България, можеш да помагаш