НОВИНИ

Гръцката брегова охрана и Фронтекс ескортираха лодка с мигранти до остров Самос​

Дървена лодка, превозваща 49 мигранти, пристигна в безопасност на гръцкия остров Самос днес, ескортирана от плавателни съдове на гръцката брегова охрана и европейската гранична агенция Фронтекс, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
10:59, 13.09.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
гръцката брегова охрана фронтекс ескортираха лодка мигранти остров самос​

Лодката пристигна в пристанището Карловаси на Самос, след като беше открита от бреговата охрана и Фронтекс северно от бреговете на острова. Те започнаха издирвателна и спасителна операция след подаден сигнал за бедствие от един от пасажерите. Националностите на хората на борда все още не са известни.

Краткият, но често опасен път от турския бряг до намиращите се наблизо гръцки острови е предпочитан маршрут за над милион бежанци и мигранти, надяващи се на по-добър живот в Европейския съюз. Но споразумението между ЕС и Турция, постигнато през март, и затварянето на редица граници на балкански страни силно ограничи притока.

Гръцките власти съобщиха, че 183 души са пристигнали на гръцките острови от турския бряг през последните 24 часа от понеделник сутринта до вторник сутринта. Миналата година хиляди мигранти пристигаха всеки ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Сирийската армия е свалила израелски военен самолет и дрон, Израел отрече​
​Сирийската армия е свалила израелски военен самолет и дрон, Израел отрече​
Пожар в центъра на Лос Анджелис
Пожар в центъра на Лос Анджелис