НОВИНИ

Израелският премиер обвини Европа в двойни стандарти

Продължават антиамериканските протести след решението на Вашингтон да признае Ерусалим за столица на Израел. И арабски държави, съюзници на Съединените щати, осъдиха позицията на Доналд Тръмп. Страните от Арабската лига предупредиха, че американското решение може да предизвика "хаос и насилие" в Близкия изток.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:07, 10.12.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Пореден ден на насилие в Ивицата Газа и на Западния Бряг. И пореден ден на антиамерикански протести. Демонстрации срещу решението на Доналд Тръмп да обяви Ерусалим за столица на Израел, имаше в много мюсюлмански държави.

Хората са гневни, американското решение е невалидно. Дори европейските държави не го признават.

След дълги часове преговори, държавите от Арабската лига излязоха с общо становище, в което призовават Вашингтон да се откаже от решението за Ерусалим. Според първите дипломати на арабските държави, с тази стъпка Съединените щати нарушават международното право. За тях решението не е валидно и няма юридическа тежест.

Израелският премиер обвини Европа в двойни стандарти.

БЕНЯМИН НЕТАНЯХУ, премиер на Израел: За мен Европа е много важна, аз уважавам Европа, но не мога да приема двойните стандарти. От Европа чух гласове, които заклеймиха историческото решение на президента Тръмп. Но не чух заклеймяване на ракетните удари срещу Израел.

Израелският премиер пристига днес в Париж за среща с френския президент. Гневната вълна обаче не подмина и Франция. Около 400 души протестираха снощи във френската столица заради посещението на Нетаняху.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Концерт на възлглавници
Концерт на възлглавници
Учебният музей във Варна показва историята на Коледа
Учебният музей във Варна показва историята на Коледа