НОВИНИ

Камарата на лордовете започва разглеждане на законопроекта "Брекзит"

Камарата на лордовете във Великобритания започва разглеждане на законопроекта за задвижване на процедурата по излизането на страната от Европейския съюз. Междувременно, Лондон се обяви срещу планираното посещение на американския президент, Доналд Тръмп. Вижте повече в следващия материал.

Лилия Мустакова
от Лилия Мустакова
06:31, 20.02.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Камарата на лордовете започва обсъждането на законопроекта, който ще даде правото на британския министър-председател, Тереза Мей да активира Член 50. Това ще започне необратимата двугодишна процедура за изход от Европейския съюз, планираната дата за която е следващия месец.

Това стана, след като преди две седмици, долната камара на британския парламент одобри законопроекта с 498 гласа "за" и 114 - "против". Камарата на лордовете няма правомощията да спре въпросния закон, но има право да изисква промени.

Междувременно, Камарата на общините ще обсъди на петицията, искаща предстоящото държавно посещение на президента на Съединените щати Доналд Тръмп да бъде понижено в ранг до официално, след като повече от милион и 600 хиляди души подписаха документа.

Организирани са и демонстрации в Лондон в подкрепа на имигрантите и срещу имиграционната политика на Тръмп. Кметът на британската столица, Садик Хан, също заяви, че не подкрепя политиката на американския държавен глава и смята, че неговата визита трябва да бъде отменена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Стафилококова инфекция е причината за хранителното отравяне във Варна
​Стафилококова инфекция е причината за хранителното отравяне във Варна
Сблъсъци и арести пред сградата на президентската администрация в Киев
Сблъсъци и арести пред сградата на президентската администрация в Киев