НОВИНИ

Камери са заснели нападението срещу заварения брат на севернокорейския лидер​

Камери за видеонаблюдение са регистрирали нападението на летището в малайзийската столица срещу заварения брат на севернокорейския лидер. Записът е разпространен от японската телевизия Фуджи Ти Ви, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
07:35, 20.02.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света
камери заснели нападението заварения брат севернокорейския лидер​

Видеото, качено в няколко уебсайта, показва от два различни ъгъла жена, която застава зад мъж и обхваща лицето му с двете си ръце, а после се отдалечава. Друга жена бързо се отдалечава в друга посока след нападението, макар да не е ясно дали тя също участва в него. Вижда се как пълният, оплешивяващ мъж на средна възраст се препъва и бърше лицето си след нападението, а по-късни кадри го показват как търси помощ, сочи лицето си, а после бива съпроводен до медицински пункт.

На пресконференция в неделя полицията каза, че нападнатият е казал на служители от митническата служба на летището, че две жени са допрели до лицето му кърпа с някаква течност. Убийството предизвика дипломатически търкания между Малайзия и Северна Корея, която настоя да не се прави аутопсия, а тялото да й бъде предадено. Малайзийското министерство на здравеопазването обаче съобщи, че аутопсията е нормална процедура и че резултатите от нея ще бъдат готови най-вероятно на 22 февруари.

Полицията каза, че четирима заподозрени севернокорейци са напуснали Малайзия в деня на нападението, но отказа да съобщи подробности. Според малайзийския в. "Стар" те са се върнали в Пхенян през Джакарта, Дубай и Владивосток. Убийството на Ким Чен-нам е терористичен акт, демонстриращ жестокостта на режима в Пхенян, заяви представител на южнокорейското министерство на националното обединение, цитиран от ТАСС.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външното министерство на Малайзия привика посланика на Северна Корея
Външното министерство на Малайзия привика посланика на Северна Корея
Последни приготовления за карнавала в Рио де Жанейро
Последни приготовления за карнавала в Рио де Жанейро