НОВИНИ

Кери стана най-високопоставеният американски служител, посещавал Антарктида

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна днес на двудневно посещение в Антарктида, по време на което ще се запознае с въздействието на климатичните промени върху ледения континент.

bnt avatar logo
от БТА
11:01, 11.11.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
кери стана високопоставеният американски служител посещавал антарктида

Кери стана най-високопоставеният американски служител, посещавал Антарктида. Той пристигна от Нова Зеландия с военно-транспортен самолет с около ден забавяне заради лошо време.

Държавният секретар, който е опитен пилот, прекара голяма част от полета в пилотската кабина, разговаряйки с пилотите. След близо петчасово пътуване групата пристигна в станция "Макмърдо", която е център на американските изследователски дейности.

Кери не направи публични изявления в началния етап от пътуването. Предния ден той поздрави новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

При посещението си в Антарктида Кери ще бъде запознат от учени с въздействието на климатичните промени върху континента.

Утре той планира да се върне в Нова Зеландия за разговори с министър-председателя Джон Кий. Следващата седмица възнамерява да пътува до Близкия изток, а после да замине за Мароко, където да изнесе важна реч пред международна конференция за климата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шокиращи кадри: Грубо отношение на треньорка по художествена гимнастика
Шокиращи кадри: Грубо отношение на треньорка по художествена гимнастика
​Салах Абдеслам е превозил поне 10 терористи от Гърция към Франция и Белгия​
​Салах Абдеслам е превозил "поне 10" терористи от Гърция към Франция и Белгия​