НОВИНИ

Кънчо Стойчев е избран за президент на Gallup International Association

Българският социолог Кънчо Стойчев е избран единодушно за шести президент на Gallup International Association, съобщиха от "Галъп"-България. Това е станало на 70-та конференция в Атина на най-старата и престижна, както и най-голямата независима верига за изследване на общественото мнение в света.

кънчо стойчев избран президент gallup international association
bnt avatar logo
от БНТ
15:28, 08.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

С това организацията гласува доверие на неговата концепция за бъдещото развитие на изследванията на глобалното обществено мнение. Ръководен от Стойчев международен екип разработва иновативен метод за глобална представителност през регионален подход. Подходът прави възможно световна извадка под 20 000 души да създава глобална карта на общественото мнение. Това е три-четири пъти по ефективно от сегашната стойност на глобално изследване, се посочва в съобщението.

В Gallup International Association членуват над 80 страни, с общ оборот на компаниите над 0,5 милиарда евро.
Кънчо Стойчев /роден през 1960 г./ е пионер в изследванията на общественото мнение в Югоизточна Европа и специално по теория на социалните трансформации. Кавалер е на Френския Орден на Почетния легион.
През последните години Стойчев живее в село Зорница, където като хоби се занимава с екологично земеделие и винопроизводство, а също стопанисва "Зорница Фемили Естейт".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
33 бездомни кучета от Варненския приют вече са осиновени
33 бездомни кучета от Варненския приют вече са осиновени
Започнаха първите евакуации от Дамаск
Започнаха първите евакуации от Дамаск