НОВИНИ

Коледният град в Драма привлича много български туристи

Дядо Коледа наближава България. От няколко дни той е отседнал в гръцкия град Драма. За десета година местните жители изграждат там Коледен град, наречен "Онируполи", в превод "Град на мечтите". Само на 50 км от границата с България, мястото привлича все повече български туристи от различни краища на страната. Само тази седмица, близо 20 автобуса пристигнаха там през почивните дни. За Коледния град разказват Паулина Найденова и оператора Владимир Богдански...

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
08:50, 11.12.2018
8046
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Работилници на Дядо Коледа, къщички на приказни герои, забързани джуджета, безброй лампички и лакомства. Това е Коледният град в Драма.

Една от най-посещаваните къщички е пощата на Дядо Коледа. Тук всички деца, а и някои възрастни идват, за да напишат своите желания за подаръци.

Само на няколко метра от Пощата, в друга къщичка, седнал уютно до камината, Дядо Коледа чака да чуе лично какви подаръци искат децата.

Дядо Коледа: Всеки ден и всяка нощ съм тук. Правя го, защото харесвам тези деца, млади и възрастни, които идват да се забавляват и да питат за подаръци. Искам да благодаря на всички хора, които идват от България. Ще продължа да ги посрещам отново и отново.

Достъпът до къщичките е безплатен. В някои от тях децата могат и да се потрудят като сами направят бижута от макарони.

Помощници на джуджетата в къщичките са доброволци, сред които и хора в неравностойно положение.

Мери Георгиадо - организатор: Имаме 14 къщички. В тази тук правим картички за деца със здравословни проблеми. Слагаме им коледни печати и ги закачаме на дървото отпред.
Анастасия: Пожелах на всички да имат най-хубавата Коледа и да са в добро здраве през годината!

Всяка седмица десетки автобуси от различни краища на България потеглят към "Градът на мечтите".

В Коледния град може да хапнете хотдог, шоколад или да пиете греяно вино за не повече от 2 евро на продукт. На такава цена са и съоръженията в лунапарка. Има и пазар, където местни производители предлагат направени от тях коледни играчки, бонбони и сувенири. А местни групи пеят и танцуват.

Коледният град ще работи денонощно до 2 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самоубийствен атентат срещу служители на афганистанското разузнаване край Кабул
Самоубийствен атентат срещу служители на афганистанското разузнаване край Кабул
На кого помага Българската Коледа?
На кого помага "Българската Коледа"?