НОВИНИ

Многохиляден младежки бунт срещу Вучич в Сърбия

За втори пореден ден няколко хиляди души, предимно млади хора, протестираха в центъра на Белград срещу избора на Александър Вучич за президент на Сърбия.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:54, 04.04.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света
многохиляден младежки бунт вучич сърбия

Множеството мина в центъра на града и след това се отправи към сградата на правителството и от там към централната жп гара. Протестът започна в 19.00 часа българско време, а участниците в него носеха барабани, свирки, вувузели, както и транспаранти. На част от плакатите пишеше: „Не искам сандвич, а революция“, „Днес съм на улицата, защото не искам утре да съм на улицата“ и др.

Както вчера, така и днес нямаше партийни знамена. На площад Политика множеството направи малък флашмоб, където много легнаха на асфалта и започнаха да скандират. В един момент всички скочиха на краката си. По време на шествието протестиращите получиха подкрепа от артисти. Протестът беше най-шумен пред сградата на държавната телевизия РТС, където бяха хвърляне пластмасови бутилки срещу сградата и бяха запалени няколко боклукчийски кофи. Заради протеста бяха блокирани много от централните улици на Белград. Вторият флашмоб се състоя пред сградата на правителството.


На 2 април сегашният премиер Александър Вучич спечели президентските избори с около 55% от гласувалите. Част от опозицията, както и много граждански сдружения обвиняват Вучич във фалшифициране на вота с така наречения „български влак“ и гласуването на сърби от Босна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Референдум - от какво е продиктувано повишението на природния газ?
В "Референдум" - от какво е продиктувано повишението на природния газ?
Нели Фуртадо преустановява музикалната си кариера
Нели Фуртадо преустановява музикалната си кариера