НОВИНИ

НАТО ще създаде два нови командни центъра

Съюзниците от НАТО подкрепиха днес плановете за създаване на два нови командни центъра, които да помогнат за защитата на Европа при евентуален военен конфликт с Русия, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
23:15, 08.11.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
нато създаде два командни центъра

В опит да подсилят сдържащия фактор срещу атака от руска страна министрите на отбраната на страните от алианса се съгласиха да бъдат създадени Атлантическо командване и Логистично командване.

"Това е жизненоважно за нашия трансатлантически съюз" каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция в края на днешния първи ден от срещата. По думите му новите командни звена са за това "как да се придвижват военни части през Атлантика и как да се придвижват силите из Европа".

Министрите на отбраната от НАТО са дали днес зелена светлина за използване на ресурсите на техните страни за водене на кибервойна при операции на организацията, съобщи още Столтенберг, цитиран от Франс прес.

"Ще можем да интегрираме националните възможности на съюзниците в киберсферата при мисиите и операциите на" алианса, каза той. В същото време Столтенберг уточни, че страните членки ще запазят пълен контрол над своите собствени ресурси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бюджет 2018 влиза в пленарната зала
Бюджет 2018 влиза в пленарната зала
Награда за журналиста на По света и у нас Петър Георгиев
Награда за журналиста на "По света и у нас" Петър Георгиев