НОВИНИ

Министър Николай Нанков ще посети засегнатите райони в Тетевенско

Трябва да осигурим достъп до три от махалите в село Глогово, които понастоящем са откъснати, ще преценим дали с временни понтони. Това каза регионалният министър Николай Нанков, който отива в Тетевен на път за Велико Търново.

министър николай нанков посети засегнатите райони тетевенско
bnt avatar logo
от БНТ
16:54, 25.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Тежка е ситуацията там, продължава бедственото положение, коментира министърът пред журналисти в парламента. Максимално бързо трябва да се осигури инфраструктура - не толкова възстановяване на публичната инфраструктура, защото тя още е залята, каза той. По думите му специално в селата Градежница и Глогово положението е трагично.

Николай Нанков каза, че има проблеми и по поречието на река Черни Вит, подкопан е пътят, който е ремонтиран основно през 2011 г. Кризисна ситуация - за съжаление 99 литра за по-малко от четири часа, има и жертва, посочи той. Нашата цел е максимално бързо да се възстанови инфраструктурата, заяви регионалният министър. Голяма част от засегнатата инфраструктура е общинска - пътната и брегозащитната, но държавата няма да остави община Тетевен "в положение на свободно падане", т.е. ще помогне, ще осигури ресурс, каза Нанков. Той посочи, че от МВР имат готовност бързо да свикат отново извънредно заседание на комисията по бедствия и аварии, както е било за Мизия. Нанков посочи, че 2 млн. и 400 хиляди лева ще струва възстановяването на Мизия - на улици и ВиК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в Обединените патриоти: Сидеров се закани да съди Валери Симеонов
Напрежение в Обединените патриоти: Сидеров се закани да съди Валери Симеонов
Жител на щата Калифорния спечели над половин милиард долара от лотария
Жител на щата Калифорния спечели над половин милиард долара от лотария