НОВИНИ

Отчетоха скок в търсенето на технологии, борещи се с дронове

Бум на търсенето на антидрон технологии. Израелска компания се похвали, че само за седмица е отчела скок от над 40% в продажбите на антидрон системата им. Причината - тридневната криза, при която заради прелитащи над лондонското летище "Гетуик" дронове, хиляди полети бяха отменени, а коледните празници на пътниците - провалени.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, кор. на БНР
20:32, 27.12.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Дронове, доставящи пратки, дронове с камера, но и дронове, които могат да пренасят експлозиви и да застрашат човешки живот.

Безпилотните и управлявани от разстояние апарати вече са достъпни за всички. Паралелно расте и търсенето на технологии, които да попречат на нежелани апарати да навлизат в определено въздушно пространство.

Тридневната блокада на полетите на лондонското летище Гeтуик е увеличила двойно поръчките на израелска компания, която предлага такъв продукт.

Д-р Хилел Авихай, авиоексперт: Нападение срещу самолет или летище винаги предизвиква интерес и получава широк медиен отзвук. Нарушаването на въздушният транспорт се смята за много по-сериозен проблем от това например всички влакове в Европа да спрат работа за ден.
;

Технологията е близка до тази, използвана за сваляне на дронове в Сирия.

Асаф Лебовиц, мениджър в технологична компания: Пакетът, който предлагаме за летищата, позволява да бъде поемеш контрола върху чужд дрон и да го приземиш. Да засечеш честотата, на която работи, и да го неутрализираш.

Смята се, че кризата на летище „Гетуик“ е разрешена именно благодарение на израелска военна антидрон технология.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бум на острите респираторни заболявания
Бум на острите респираторни заболявания
Следколедно пазаруване образува кошмарно задръстване около столичен мол
Следколедно пазаруване образува кошмарно задръстване около столичен мол