НОВИНИ

Атентат в Ница: Камион се вряза в събрали се хора, има десетки жертви

Камион се вряза в множество от хора в Ница, които по това време наблюдавали фойерверките по повод националния празник на Франция. Кметът на града съобщи за десетки жертви и посъветва хората да останат по домовете си. Според сайта на френския вестник Le Figaro, жертвите са 75, ранените са над 100.Социалните мрежи разпространиха видео кадри, на които се вижда как хората бягат панически по улиците. Полицията е ликвидирала шофьора на камиона, в превозното средство са открити множество огнестрелни оръжия и гранати.

Атентат в Ница: Камион се вряза в събрали се хора, има десетки жертви
bnt avatar logo
от БНТ
00:13, 15.07.2016
18235
Чете се за: 01:07 мин.
По света
; ; ;

Местни медии съобщават за поне 50 жертви, няма официално потвърждение.

;

Пожар е възникнал край Айфеловата кула, запалили са се фойерверки, според полицията инцидентът НЕ Е свързан с нападението в Ница.

;

Френският Le Figaro съобщава, че броят на жертвите на атаката в Ница е достигнал 73.

;

Властите в Ница съобщиха, че в камиона са открити гранати и оръжия, шофьорът е ликвидиран.

;

Вярваме, че това, което се случи в Ница е терористичен акт, заяви в изявление американският президент Барак Обама. От името на американския народ, осъждам терористичният акт в Ница, Франция, при който бяха убити и ранени десетки невинни хора. Нашите мисли и молитви са с жертвите и ранените и техните семейства и се молим за бързото възстановяване на ранените. Разпоредих екипът ми да е в постоянна връзка с френските власти и да окажат каквато помощ е възможно, за да бъдат открити извършителите и изправени пред съда. Изразяваме солидарност и подкрепа с Франция, нашият най-стар съюзник, да отговори и да се възстанови от тази атака.

;

В извънредна пресконференция президентът Франсоа Оланд заяви, че 10 000 военни ще помогнат за сигурността в страната. Той потвърди, че жертвите са най-малко 77, сред тях има и деца. Ужасени сме от това което се случи в Ница, след атаките от януари и ноември 2015 г. Франция ще остане силна и ще продължи битката с тероризма, заяви Оланд. След като говори извънредно, Оланд каза още, че заедно с премиера Манюел Валс ще пътуват веднага към Ница.

;

В кабината до убития шофьор е открит документ, според който мъжът е на 31 г. от Ница, с тунизийски произход.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на жертвите в Ница достигна 84, над 100 са ранени
Броят на жертвите в Ница достигна 84, над 100 са ранени
Двама младежи са изчезнали във водите на Дунав край Русе
Двама младежи са изчезнали във водите на Дунав край Русе