НОВИНИ

Поддръжници на "Ислямска държава" приветстваха стрелбата в Мюнхен

Поддръжници на екстремистката група "Ислямска държава" празнуват в социалните медии след безразборната стрелба в търговски център в германския град Мюнхен, при която бяха убити и ранени много хора, предаде Ройтерс.

поддръжници ислямска държава приветстваха стрелбата мюнхен
bnt avatar logo
от БНТ
22:59, 22.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

"Благодаря на Аллах, Аллах да даде сполука на нашите мъже от "Ислямска държава", пише в публикация в Туитър от акаунт, който редовно се изказва благосклонно за радикалното ислямистко движение.

"Ислямска държава" се разпростира в Европа", пише в публикация на арабски в Туитър от друг акаунт, който също подкрепя "Ислямска държава".

Нападението е третата голяма проява на насилие срещу мирни цели в Западна Европа за последните осем дни. "Ислямска държава" пое отговорността за предишните нападения във Франция и Германия. Полицията в Мюнхен вече съобщи, че подозира, че днешният атентат е терористично нападение.

Властите евакуират хора от мол "Олимпия" в баварската столица, но вътре все още се крият много хора. Говорителка на полицията в Мюнхен заяви, че има много убити и ранени.

Баварската обществена телевизия Бе Ер съобщи за шестима убити и множество ранени в мола. Телевизия NTV съобщи, че според вътрешното министерство на провинция Бавария са убити трима души. По-късно министерството заяви, че не може да потвърди тази информация.

Засега не е известно кой е извършил нападението, което се случи седмица след като младеж с брадва нападна влак в Германия. Той рани четирима души, преди да бъде застрелян. "Ислямска държава" пое отговорност за това нападение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От първо лице: Няма паника в Мюнхен
От първо лице: Няма паника в Мюнхен
Обама обеща подкрепа на Германия след стрелбата в Мюнхен
Обама обеща подкрепа на Германия след стрелбата в Мюнхен