НОВИНИ

Пожар в Рио де Жанейро - загинаха 10 момчета от футболен клуб

Десет души загинаха при пожар в тренировъчен център на футболен клуб в Бразилия. Става дума за юношеския отбор на "Фламенго" - един от най-големите клубове в страната. Жертвите не са назовани, но според пресата сред тях има млади футболисти. Трима юноши са ранени, единият сериозно. "Днес е тъжен ден за бразилския футбол", написа в Туитър футболната легенда Пеле.

Фани Аронова
от Фани Аронова
15:15, 08.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Пожарът е избухнал около 5 ч. сутринта в общежитието на футболния клуб "Фламенго", където тренират юноши на възраст от 14 до 16 години.

Причините се разследват, но един от младите играчи твърди, че огънят е тръгнал от климатик в неговата стая. "Слава Богу успях да избягам и съм жив", каза Фелипе Кардозо.

Сред ранените има 15-годишно момче с тежки изгаряния, което е откарано в близка болница.

Хората в тренировъчния център са неутешими. Всички сме шокирани, каза президентът на клуба Родолфо Ландим.

Родолфо Ландим, президент на футболен клуб "Фламенго": Несъмнено загубата на тези 10 души е най-голямата трагедия в 123-годишната история на клуба. Най-важното сега е да облекчим страданията на семействата.

В клуба пристигат свидетелства за съпричастност от цялата футболна общност в Бразилия. Роналдиньо написа съболезнования в Туитър. Пеле нарече клуба "място, където младежите следват мечтите си".

Модерният тренировъчен център е открит само преди два месеца. Наречен е "Гнездото на лешояда", защото грабливата птица е емблема на клуба от Рио де Жанейро.

"Фламенго", където играеше прочутият футболист Зико, е сред най-популярните клубове в страната на футбола.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер разтърси Филипините
Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер разтърси Филипините
Борисов: Очаква се догодина доходите да се повишат с поне 10%
Борисов: Очаква се догодина доходите да се повишат с поне 10%