НОВИНИ

Продължават стачните действия във френските железници

Айфеловата кула бе отворена днес по обед за посетители след продължила ден и половина стачка на служителите от охраната, предаде ДПА. Продължават обаче стачните действия на работниците и служителите във френските железници. От края на миналата седмица насам железничарите стачкуват през два от всеки пет дни, като планират акцията им да продължи до юни. Днес се движеха само една трета от високоскоростните влакове Те Же Ве (TGV) и композициите по регионалните линии.

bnt avatar logo
от БТА
17:54, 14.04.2018
Чете се за: 00:18 мин.
По света
продължават стачните действия френските железници

Железничарите са против плановете на правителството да въведе конкуренция в железниците и да лиши новоназначените в тях от статута на държавни служители. Този статут гарантира доживотно запазване на работното място и ранно пенсиониране.

Във вторник Националното събрание, където партията на президента Еманюел Макрон има голямо мнозинство, ще гласува съответните законови промени. През последните седмици във Франция имаше протести на работещите в старческите домове, в авиокомпанията "Ер Франс", както и на студенти. Тази седмица полицията се намеси да прочисти два университета от седящи стачки, припомня ДПА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж е прегазен от влак в Пловдив
Мъж е прегазен от влак в Пловдив
Шофьорката на лекия автомобил в катастрофата на Тракия е задържанa за 72 часа
Шофьорката на лекия автомобил в катастрофата на "Тракия" е задържанa за 72 часа