НОВИНИ

Протест в Бългрия в подкрепа на Румъния

Българи и румънци, които живеят в София, организираха митинг пред Румънското посолство в знак на солидарност с протестиращите в Румъния.Те изразиха подкрепа за борбата с корупцията и демонстрираха одобрение от това, че румънците са непримирими към несправедливостите в обществото. Чуха се възгласи как Румъния трябва да послужи за пример на България. Участниците казаха, че с масовите протести нашите съседи са преподали урок на България по гражданска позиция.

bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 05.02.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
Адриан Рачев - Румънеца: Като видях какво се случва в Румъния, в мене нещо трепна и реших, че просто трябва да съм тук днес.
Смятам, че имат много сериозна гражданска позиция, за съжаление не като нас, които цитирам - сме в будна кома, защото това някъде го видях по електронните медии онзи ден и смятам, че трябва да бъдем граждани и да имаме позиция.
Надеждата ми е, че събитията в Румъния ще катализират по някакъв начин и събития в България. Ще си дадем сметка, че не може румънците, с които сме били рамо до рамо, на еднаква степен на развитие, толкова да ни задминат, че чак да ни е срам.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна турнирът по тенис Гаранти Коза София Оупън
Започна турнирът по тенис "Гаранти Коза София Оупън"
В Румъния хиляди излязоха и днес на протест въпреки отменения спорен указ
В Румъния хиляди излязоха и днес на протест въпреки отменения спорен указ