НОВИНИ

Протестите в Алжир продължават

В Алжир над 1000 съдии минаха на страната на протестиращите и обявиха, че няма да бъдат наблюдатели на изборите следващия месец. Демонстрациите срещу управлението на Абделазис Бутефлика продължават. Малко след завръщането на държавния глава от Швейцария, в телевизионно обръщение началникът на Генщаба се обяви за единство на народа и армията.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:15, 11.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света
протестите алжир продължават

Недоволните от управлението на Абделазис Бутефлика съдии обявиха създаването на нова асоциация, която няма да се подчинява на указите за президентските избори. Към протестите се присъедини и гилдията на адвокатите, която от днес е в 4-дневна стачка.

Народът и армията на Алжир имат обща визия за бъдещето на страната, заяви началникът на Генщаба. И това беше единственото съобщение на властите след завръщането на Бутефлика след двуседмичния му престой в швейцарска болница.

ген. Гаед Салах, началник на Генщаба на армията на Алжир: Националната армия се гордее да е част от тази решителна нация и да споделя същите ценности и принципи.

Управлението на Бутефлика винаги се е крепяло на военните, а генерал Гаед Салах е смятан за един от най-доверените му хора. От началото на протестите генералът няколко пъти обяви, че изборите няма да бъдат отменени и че вотът ще се проведе на 18 април. Протестиращите, обаче, също нямат намерение да се отказват от демонстрациите. За утре е насрочен голям протест на студентите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама германски журналисти бяха принудени да напуснат Турция
Двама германски журналисти бяха принудени да напуснат Турция
Тихомир Безлов: НАП трябва да излезе с оценка за приходите на мюфтийството и БПЦ
Тихомир Безлов: НАП трябва да излезе с оценка за приходите на мюфтийството и БПЦ