НОВИНИ

Пътнически влак в САЩ дерайлира и падна върху магистрала

Тежка катастрофа в САЩ - най-малко шестима души загинаха, а десетки са ранени, след като пътнически влак дерайлира в американския щат Вашингтон и падна от мост върху магистрала. Влакът е пътувал от Сиатъл за Портланд по наскоро ремонтирана линия.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
22:20, 18.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

В 6 часа местно време бърз влак със 75 пътници и трима души екипаж на борда потегля от Сиатъл за Портланд. Очаква се да е първият, който ще премине по ремонтиран, по-кратък маршрут. В 8:30 експресът е в района на град Олимпия. Преминавайки по прелез, влакът дерайлира. Всичките вагони падат върху натоварената Пета междущатска магистрала под моста. В този момент влакът се е движил със 130 км/ч, но как и защо се стига до тежката катастрофа, все още не е известно.

Като по чудо, в попадналите под влака автомобили няма жертви.

Ед Тройер, говорител на полицията : Всички загинали са били във влака. Когато погледнете смачканите коли, това звучи невероятно, но засега никой от хората, които са били в автомобили, не е със животозастрашаващи наранявания. Голяма част от хората са успели сами да излязат от колите си. Нанесени са и тежки материални щети на моста и магистралата и вероятно известно време ще останат затворени.

На място веднага са изпратени линейки и екипи на пожарната. Пострадалите са настанени в няколко болници, отворен е и крисизен център. Властите призовават гражданите да избягват района на инцидента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14-годишно момче от сирийски произход беше бито във Варна
14-годишно момче от сирийски произход беше бито във Варна
На 86-годишна възраст ни напусна архитект проф. Евлоги Цветков
На 86-годишна възраст ни напусна архитект проф. Евлоги Цветков