НОВИНИ

Румънският транспортен министър уволни директор на метрото след инцидент

Румънският министър на транспорта уволни генералния директор на компанията, управляваща метрото в Букурещ след инцидент от днес сутринта, при който един от влаковете остана блокиран в тунел, съобщават румънските медии.

bnt avatar logo
от БТА
10:40, 03.11.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
румънският транспортен министър уволни директор метрото инцидент

Движението на метрото в участък от центъра остана блокирано повече от два часа заради късо съединение, което бе предизвикано от паднала върху релсите вентилационна тръба. Влак, пълен с хора, остана в тунела на близо 200 метра от перона на станция "Ероилор". Пътниците бяха евакуирани от екипи на Метрорекс, като няма пострадали.

След инцидента обаче министърът на транспорта Феликс Строе уволни генералния директор на компания Метрорекс Марин Алдя и директора по експлоатация на дружеството Ливиу Дину.

"От години в Метрорекс липсва дисциплина на работа, на услуги", коментира министърът пред местни телевизии тази сутрин. Той съобщи, че е сформирана анкетна комисия, която ще провери поддръжката на метространциите, тъй като са били отпуснати средства, но трябва да се види дали работата по поддръжка е била осъществена наистина. "Ако бъдат установени нередности, ще бъдат сезирани разследващите органи", посочи Феликс Строе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус се движи с над 130 км/ч по тъмно
Автобус се движи с над 130 км/ч по тъмно
Две присъди за нелегален трафик на 50 килограма хероин
Две присъди за нелегален трафик на 50 килограма хероин