НОВИНИ

Семейството на Анис Амри го призова да се предаде

Близките на тунизиеца Анис Амри, заподозрян, че е бил зад волана на камиона, който се вряза в коледния базар в Берлин и уби 12 души, го призоваха да се предаде. Братът на Анис – Абделкадер, каза, че е сигурен, че Анис е невинен. „Ако не е, това ще е позор за нас”, каза Абделкадер Амри.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:28, 22.12.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
семейството анис амри призова предаде

„Ако брат ми ме чува, искам да му кажа да се предаде, дори заради семейството ни, така и ние ще се успокоим”, заяви Абделкадер Амри в дома си в Тунис.

„Ако е направил това, в което го подозират, ще бъде наказан”, посочи братът на заподозрения терорист. Според него, Анис е невинен, защото е бил икономически емигрант, а не потенциален терорист.

Братята на Анис Абделкадер и Уалид обаче признават, че Анис се е забъркал в неприятности в Европа и след като прекарал три години и половина в италиански затвор, бил напълно променен.

Според Уалид, който казва, че е говорил с Анис преди десетина дни, брат му спестявал, за да се върне в Тунис през януари, да си купи кола и да започне бизнес.

Амри беше обявен за заподозрян в сряда, след като в кабината на камиона бяха открити негови лични документи. По вратата на кабината бяха открити и негови отпечатъци.

Междувременно коледният базар на „Брайтшайдплац” беше отворен отново, но вече няма празнични светлини и музика. Много хора се стичат на мястото.

24-годишният Амри пристига в Германия през 2015 година и е бил наблюдаван от властите тази година по подозрение, че планира обир, за да набави пари за закупуване на оръжие.

Смята се, че е бил свързан и с екстремисткия проповедник Ахмад Абделазиз, известен като Абу Уала, обвинен миналия месец в съпричастие с „Ислямска държава”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската дама на модерното изкуство
"Българската дама на модерното изкуство"
Сирийската армия обяви, че си е върнала пълния контрол над Алепо
Сирийската армия обяви, че си е върнала пълния контрол над Алепо