НОВИНИ

Северин Красимиров се е съгласил на опростена процедура за екстрадирането му

Апелативният съд в германския град Целе ще заседава по мярката за неотклонение на задържания за убийството на журналистката Виктория Маринова. Според председателя на Окръжния съд в град Щаде Вили Вирт, където българинът е задържан, той е дал съгласие за опростена процедура по екстрадиция. Това означава, че формалностите по съдебния ред ще бъдат избегнати. Кореспондентът ни Мария Стоянова с подробностите от Берлин.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
07:31, 11.10.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света

По време на разпитите вчера заподозреният е дал съгласие в рамките на съдебната процедура, която се извършва, да се прескочат формалностите, т.е. съгласил се е да бъде екстрадиран според обвиненията, които е предявила към него българската държава. Това значително може да облекчи процедурата по изпращането му в родината.

По време на съдебното заседание днес се очаква да се вземе решение по мярката за неотклонение преди той да бъде екстрадиран. На основание на факта, че той е сътрудничил на властите, съгласил се е на опростена процедура. След като има това негово изявено съгласие, тогава е възможно времевата рамка да бъде много по-къса, както се е случвало в други подобни казуси - т.е да няма необходимост от формалности за изясняване на ситуация, за проверяване на обвинението от германска страна.

Всичко зависи от днешното решение на Апелативния съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът гледа жалбите на обвиняемите по аферата с онколекарства
Съдът гледа жалбите на обвиняемите по аферата с онколекарства
Рушат се стенописите в храм Въведение Богородично в Благоевград
Рушат се стенописите в храм "Въведение Богородично" в Благоевград