НОВИНИ

Ураганът Майкъл взе първата си жертва

Най-силната буря, преминавала през Флорида за последния четвърт век, взе най-малко една жертва и нанесе огромни материални щети.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:42, 11.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Макар вече да отслабва до обикновена тропическа буря, Майкъл достигна сушата като ураган от четвърта степен по скалата на Сафир-Симпсън и отне живота на един човек по пътя си през северозападната част на Флорида. Според местните власти човекът е бил ударен от падащо дърво.

С ветрове от 250 км/ч стихията нанесе значителни щети и предизвика наводнения в крайбрежните зони. Без електричество останаха повече от 400 000 домакинства и бизнес сгради във Флорида, Джорджия и Алабама.

Рик Скот, губернатор на Флорида: Ураганът Майкъл е най-лошата стихия, която Флорида е преживявала. Това е една от най-мощните бури в Съединените щати.

По думите на губернатора на Флорида Рик Скот на населението се оказва подкрепа по земя, въздух и вода. Работи се по отстраняването на аварии, оказва се медицинска помощ, раздават се храна и вода.

Около 3500 военни са мобилизирани, за да помагат за разчистването след урагана, а 1000 души са ангажирани в издирвателни операции. Близо 375 000 души във Флорида получиха нареждане за евакуация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение на островите Ява и Бали
Земетресение на островите Ява и Бали
Протестиращите майки останаха през цялата нощ на палатки пред МС
Протестиращите майки останаха през цялата нощ на палатки пред МС