НОВИНИ

Севернокорейски ракети може да достигнат Гуам за по-малко от четвърт час

Ракети на КНДР могат да долетят до територията на остров Гуам за около 14 минути, съобщава вестник „Ю Ес Ей тудей” като се позовава на представителя на управлението за национална сигурност Джена Геминди. През последното денонощие отношенията между Съединените щати и Северна Корея сериозно се изостриха. Пхенян обяви, че ще е готов за удари по американския остров Гуам до средата на август. Севернокорейският лидер Ким Чен ун ще вземе решение дали да го приложи. Вашингтон предупреди Севера, че евентуални негови действия ще представляват края на режима в Пхенян.

севернокорейски ракети достигнат гуам четвърт час
bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 10.08.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света

Представителят на управлението за национална сигурност Джена Геминди съобщи за „Ю Ес Ей тудей”, че в случай на изстрелване на ракета от територията на КНДР, населението на Гуам незабавно ще бъде предупредено чрез 15 сигнални системи, разположени на цялата територия на острова.

„Нашето управление ще бъде уведомено от военните и ще използваме всички видове средства за масово осведомяване, за да предадем тази информация на гражданите. Ако чуете сирени, включете местна медия, за да получите по-нататъшни инструкции”, заяви Геминди.

USA Today пише, че местните власти са заявили, че нивото на заплаха на острова не се е променило и всички дейности се извършват в нормален режим.

На остров Гуам са американската въздушна база Андерсън и военноморската база Епра Харбър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В няколко града има звена за противодействие на телефонните измами
В няколко града има звена за противодействие на телефонните измами
​Жегата продължава да властва и в Унгария
​Жегата продължава да властва и в Унгария