НОВИНИ

Щайнмайер предлага въздушен мост за снабдяване на Алепо

Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер предложи при необходимост да се създаде въздушен мост за доставка на жителите на град Алепо на хуманитарна помощ.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:47, 13.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
щайнмайер предлага въздушен мост снабдяване алепо

Ако не може да се изпрати хуманитарна помощ в достатъчни количества в двете части на Алепо, трябва да обмислим възможността за доставка по въздуха, преди всичко на медикаменти, казва Щайнмайер в интервю за „Велт ам зонтаг“. Той добавя, че германското правителство обсъжда въпроса за достъпа на помощ в Алепо с ООН, Русия и САЩ.

Германският външен министър е разтревожен от съобщенията за използване на химическо оръжие в Алепо. Ние най-решително осъждаме използването на забранено оръжие, било то химическо или бомби-варели, и призоваваме страните в конфликта да направят всичко възможно, за да бъде защитено мирното население, подчертава Щайнмайер. Според него онова, което става сега в Алепо, е преминаването на нов праг в ескалацията на сирийската гражданска война.

От четвъртък в Алепо са установени всекидневни тричасови паузи в бойните действия. Целта е тези хуманитарни „прозорци“ да бъдат използвани за безопасно преминаване на колони с продоволствие и медикаменти във вътрешността на града.

ТАСС уточнява, че в Алепо са открити седем хуманитарни коридора за извеждане на мирните жители и на бойци, пожелали да сложат оръжие и да с възползват от амнистията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тролейбусната мрежа в Пловдив - опасна
Тролейбусната мрежа в Пловдив - опасна
Шест души загинаха при катастрофа на малък самолет в САЩ
Шест души загинаха при катастрофа на малък самолет в САЩ