НОВИНИ

Силно намален е потокът на бежанци към гръцките острови в Егейско море

Силно намален е потокът на бежанци към гръцките острови в Егейско море, съобщава електронното издание на гръцкия вестник "Етнос".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:27, 03.11.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
силно намален потокът бежанци гръцките острови егейско море

През последните 24 часа на остров Лесбос са пристигнали 31 бежанци. В същия период на островите Хиос и Самос не е пристигнал нито един мигрант.

Данните на полицията сочат, че в момента на островите в северната част на Егейско море са блокирани 11 830 мигранти, като най-голям е броят има на остров Лесбос - 5 408.

В същото време ученици от град Хания на остров Крит протестираха в знак на солидарност с децата на бежанци. По този начин те отговориха на онези свои съграждани, които не желаят присъствието на деца на бежанци в училищата.

Организаторите на проявата призоваха учители, родители и граждани да участват в протеста, за да "отговорят на случаите на расизъм и ксенофобско поведение в други части на страната, както на някои негативни реакции, които вече наблюдаваме в Хания".

Протестът ще продължи и утре, когато ще се направи опит да се съберат ученически пособия, дрехи и храни за семействата на бежанци, които трябва да дойдат на остров Крит.

Вчера гръцкото правителство съобщи, че в началото на следващата година на остров Крит ще бъдат прехвърлени две хиляди бежанци, които ще бъдат настанени в апартаменти и хотели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да има бежански център във Варна
Няма да има бежански център във Варна
Село Близнаци ще се развива като курортно селище
Село Близнаци ще се развива като курортно селище