НОВИНИ

Язовирна стена се скъса край великотърновското село Нова Върбовка (СНИМКИ)

Скъсала се е част от стена на язовир Балиново край село Нова Върбовка в община Стражица, област Велико Търново. Преливането на язовира е започнало тази нощ. Риск за населението на селото няма, защото то се намира над водоема.Очаквайте подробности в емисиите "По света и у нас"!

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:10, 11.06.2019 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
язовирна стена скъса великотърновското село нова върбовка снимки

Ген. Кирил Войнов, зам.-председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, който е на мястото на инцидента, съобщи, че е получил информация за преливането на язовира към 1 ч през нощта. Като причина той посочи обилните дъждове от последните дни.

Друг язовир в същия район - „Чешме дере“, е прелял и наводнил няколко къщи и училището в съседното на Нова Върбовка село Камен. Двата язовира са каскадни.

Няма пострадали хора, съобщи за агенция „Фокус“ областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова. По думите й, ситуацията с двата язовира към момента е овладяна.

„Реагирахме заедно с пожарната и представителите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.“, заяви проф. Попова. Тя подчерта, че всичко необходимо като организация е създадено и към този момент няма опасност за населението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хърватия издигна ограда по границата с Босна и Херцеговина
Хърватия издигна ограда по границата с Босна и Херцеговина
Ципрас обяви нова 4-годишна икономическа стратегия на СИРИЗА
Ципрас обяви нова 4-годишна икономическа стратегия на СИРИЗА