НОВИНИ

Слушалки-преводач и крушка с 16 милиона цвята показаха в Барселона

От малки роботи, които позират като насочиш камерата си към тях, до слушалки, които превеждат в реално време, могат да се видят на Световния мобилен конгрес, който бе открит в понеделник в Барселона.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:23, 26.02.2019
Чете се за: 01:20 мин.
Още
слушалки преводач крушка милиона цвята показаха барселона

Базираният в Холандия стартъп Travis представи малки слушалки, които могат да превеждат говор в реално време. Задвижваните от изкуствен интелект устройства се синхронизират в облак и могат да преведат всяка комбинация от 150 езика.

Избирате два езика, използвайки гласови команди и започвате да говорите, почти веднага ще започнете да чувате и превода в слушалките.

Искате да светнете лампите в хола си, но не искате да станете от дивана? Китайският производител Xiaomi представи LED крушка, която позволява на потребителите да контролират цвета и силата на светлината, чрез приложение в телефона, или чрез глас асистента на Амазон – Алекса.

От компанията казват, че крушката може да свети в 16 милиона цветове.

;

Южнокорейската компания за роботика Torooc привлече вниманието със своя мини робот Лику, който изразява емоции като човек с големите си очи. Роботът е висок 50 см. и тежи 1.1 кг. То има камера на главата си, която му позволява да направи контакт с вас.

Ако влезете в стаята и поздравите Лику, той ще вдигне главата си, ще направи очен контакт с вас и ще се усмихне.

Очите му, които приличат на такива на анимационен герой, му помагат да изразява „емоции” като изненада, щастие и тъга, както и да покаже, че му се спи.

Ако насочите камера към него той ще заеме стилна поза, дори и ако си правите селфи.

„Проектирахме Лику да бъде очарователен и да предизвиква позитивни чувства. Когато хората го погледнат, се усмихват. Надяваме се, че Лику ще вашият първи робот приятел”, заяви ръководителят на маркетинговия отдел на Torooc.

Компанията планира да може да изпраща роботите най-рано през следващата година, като цената на едно роботче е около 2200 евро.

;

Испанският стартъп Dinbeat представи нагръдник за кучета, който използва сензори, за да следи дъха на кучето, температурата му, лаят му и стойката му.

Докато доста от устройства за следене на здравето на домашните любимци, които са на пазара са разработени за собствениците. То този нагръдник е бил създаден за ветеринари.

Отивате на почивка и няма кой да се грижи за котката ви? Южнокорейският стартъп PurrSong показа автоматична тоалетна за котки, която се чисти и пълни с пясък автоматично.

След като котката ви си свърши работата в машината и си тръгне тоалетната безшумно изхвърля замърсения пясък, и допълва с нов, чист.

Освен това може да ви бъде изпратено и съобщение за това кога котката ви е била до тоалетната, кога кошчето е пълно или кога трябва още пясък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей дава шанс на парламента да отложи Брекзит
Тереза Мей дава шанс на парламента да отложи Брекзит
Режисьорският дебют на Мариан Вълев Лошо момиче в кината от 12 април
Режисьорският дебют на Мариан Вълев "Лошо момиче" в кината от 12 април