НОВИНИ

Стачки в британската авиация може да объркат коледните планове на много хора

Кабинният персонал на британската авиокомпания "Бритиш еъруейз" планира стачка на 25 и 26 декември, в разгара на коледните празници, предадоха Ройтерс и ТАСС.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:50, 17.12.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
стачки британската авиация объркат коледните планове хора

Стачката се организира от синдиката "Юнайт". Очаква се в нея да се включат 4500 души. Кабинният персонал смята, че заплатите му са ниски и затова ще протестира.

"Бритиш еъруез" определи стачните действия като напълно ненужна акция, която е проява на безсърдечност и е планирана така че да съвпадне с коледните празници, когато хората пътуват.

Ден преди това ще има друга стачка, засягаща отново въздухоплаването. Тя ще продължи 48 часа и ще бъде на сътрудници в 18 британски летища, предаде ТАСС.

Стачката е отново по призива на синдиката "Юнайт" и в нея ще се включат 1500 души. Планира се тя да започне в 00,01 ч. в петък на 23 декември и да приключи след 48 часа на 24 декември, когато е Бъдни вечер.

В стачката ще се включат работници, отговарящи за обработката на багажите и за регистрацията за полетите на летищата Хийтроу, Гетуик, Лутън, Станстед, Абърдийн, Белфаст, Бирмингам, Бристъл, Източен Мидленд, Глазгоу, Донкастър, Кардиф, Лийдс, Манчестър, Нюкасъл, Единбург, Саутхемптън и Борнмът. Стачкуващите настояват за увеличаване на заплатите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 убити и над 50 ранени в атентата в Кайсери
13 убити и над 50 ранени в атентата в Кайсери
Няма да се увеличават цените на картите за ски в Банско
Няма да се увеличават цените на картите за ски в Банско