НОВИНИ

Стотина души са потърсили медицинска помощ след земетресението в Македония

Стотина души са потърсили днес медицинска помощ в болници в Скопие след серия земетресения, които разлюляха македонската столица и околностите й. Обстановката към момента е по-спокойна. Хората вече се прибират по домовете си, предаде за "По света и у нас" македонският журналист Владимир Перев.

bnt avatar logo
от Владимир Перев, БТА
22:42, 11.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
По света
стотина души потърсили медицинска помощ земетресението македония

Повечето от пострадалите са се наранили, докато са бягали от домовете си в паниката, а няколко души имат счупвания. В болница "Наум Охридски" са хоспитализирани трима пациенти, сред които жена, която при скачане от терасата на дома си, си е счупила краката.

Македонските власти съобщиха, че земетресение с предварителен магнитуд от 5,3 е разтърсило днес покрайнините на столицата Скопие малко след 15,00 ч. местно време (16,00 ч. българско).

Драгана Черних от националната сеизмологична обсерватория заяви пред Асошиейтед прес, че е постъпила информация за пукнатини в стените на сгради и за паднали комини, както и за няколко повредени покрива в села около Скопие.

Трусът е предизвикал смущения в комуникацията по мобилните мрежи, а в някои райони на Скопие е било прекъснато електроподаването, съобщава МИА.

Земетресението е било усетено на много места в Македония, както и в Сърбия и Косово. Трусът бе усетен и в България.

По думите на Драгана Черних най-малко четири вторични труса са последвали силното земетресение следобед, след като днес сутринта бяха регистрирани още два по-слаби труса.

Силно земетресение през 1963 г. срина до земята голяма част от Скопие и отне живота на повече от 1000 души, припомня Асошиейтед прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцарски кораб се вряза в словашки бряг
Швейцарски кораб се вряза в словашки бряг
Празник на кокошата чорба
Празник на кокошата чорба