НОВИНИ

Съветът на президентите се обяви за разширяване на пряката демокрация у нас

Президентите Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев се обявиха за разширяване на пряката демокрация у нас. Съветът на президентите, който беше създаден по инициатива на Росен Плевнелиев, се събра за четвърта поредна година. Тримата са единодушни, че проведеният през октомври референдум е успех на българското гражданско общество.

Вера Александрова
от Вера Александрова
21:38, 25.01.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
съветът президентите обяви разширяване пряката демокрация нас

Стоянов, Първанов и Плевнелиев се надяват, че 2016-а ще бъде годината, в която съдебната реформа ще стане факт. Смятат, че държавата трябва да положи целенасочени усилия за преодоляване на социалното неравенство и интеграцията на маргинализираните групи в обществото. Президентите остро осъдиха всички форми на тероризъм. Категорични са, че е необходим общоевропейски подход при преодоляването на последиците от миграционен натиск и последвалата бежанска криза в Европа.

Четвърт век след началото на демократичните промени и създаването на президентската институция, Стоянов, Първанов и Плевнелиев решиха да инициират създаването на Президентска библиотека. В нея хората ще имат пряк достъп до информацията, свързана с работата на президентите по време на техните мандати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Европол: Европа е заплашена от терористични атаки от нов стил
​Европол: Европа е заплашена от терористични атаки от нов стил
Синдици търсят спешно решение от премиера за съдбата Мини Марица-изток
Синдици търсят спешно решение от премиера за съдбата "Мини Марица-изток"