НОВИНИ

Създава се организация всички българи, които са в Брюксел да се приберат

Създава се организация всички българи, които са по работа в Брюксел да се приберат. Това каза по телефона за БНТ председателят на парламента Цецка Цачева, която е на посещение с делегация в белгийската столица от вчера. Събира се информация - за хората, които е трябвало да летят днес и в следващите дни към България, за да се организира тяхното завръщане. Цачева каза, че се намира в хотела, сред българите, които са там няма паника и призова към спокойствие.

bnt avatar logo
от БНТ
14:26, 22.03.2016 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Цецка Цачева, председател на НС
"Аз няма да тръгна оттук, докато не се създадат условия - заедно с делегацията да се приберат и членовете на европейския парламент и останалите служебно-присъстващи български граждани.

В контакт съм с министър-председателя, усилия се полагат от правителството в София, за да може всички българи, които са в Брюксел - искам едно послание да отправя - да има спокойствие и да се действа разумно, защото истината е, че тук в Брюксел е един изключително тревожен ден.

Районът на хотела е отдалечен от летището, но след това взривовете в метрото - в това число и българи, които за малко не са попаднали в станциите, където имаше взривове, буквално минути след като са затворили метрото затворени са главните пътни артерии много сили на реда са по улиците, но тук между нас няма паника и се опитваме овладяно да преодолеем негативните последици. Това, което се случва е несъвместимо с ценностите на съвременна Европа и несправедливо спрямо усилията на Европа - да даде подслон на хора, които бягат от огнища на война чувствата на тъга и гняв няма как да не бъдат споделени - но трябва да сме убедени, че няма друга алтернатива за Европа - освен европейската солидарност да продължим още по-надлежно да охраняваме границите и да бъдем по-строги към предизвикателствата на днешния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилени мерки за сигурност на двата терминала на Летище София
Засилени мерки за сигурност на двата терминала на Летище "София"
От нашия кореспондент в Брюксел: Вече има арести
От нашия кореспондент в Брюксел: Вече има арести