НОВИНИ

Тази вечер „В кадър“: Кой е срещу теб в Мрежата?

Как да се грижим за своето виртуално здраве и да бъдем себе си в мрежата? На този важен въпрос отговор дава най-новият документален филм на БНТ „Кой е срещу теб в мрежата“ с автори Надя Обретенова и Николай Тодоров. Филмът обсъжда теми, важни за всеки потребител в социалните мрежи, както и необходимостта от нов тип обучение по информационни технологии в училище.Гледайте филма на „Кой е срещу теб в Мрежата“ в рубриката на БНТ „В кадър“ от 22:30 по БНТ1. Вижте откъс от него.

bnt avatar logo
от БНТ
09:15, 11.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Още

В студиото на „Денят започва“ журналистът от БНТ отбеляза, че никой не е застрахован от това да бъде подведен и излъган от анонимен потребител в Мрежата.

Надя Обретенова отбеляза, че е важно в училищното образование да залегне и обучение как децата да се държат в интернет и какво поведение да имат в социалните мрежи, защото реалността е такава, че те прекарват в тях значителна част от времето си.

Надя Обретенова, автор на филма „Кой е срещу теб в Мрежата?“: Важно е да знаят коя част от информацията е достоверна, коя е фалшива и коя могат да използват в учебните си програми. Дори една компрометираща снимка, пусната дори на шега, може да.

Един от главните герои във филма - Антон - призна, че по време на снимките е научил много как да използва Мрежата по безопасен начин.

Доброслав Димитров, създател на компютърна игра, е също един от героите във филма „Кой е срещу теб в Мрежата?“. Според него е по-важно децата да бъдат учени не толкова на това как работят програмите и социалните мрежи, а как да ги използват.

Доброслав Димитров: По-важно е детето да знае как да борави с програмите, а не толкова как те работят. Важно е да знае как да си измисли добра парола.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири нови сгради за спешна помощ ще бъдат построени в Благоевград
Четири нови сгради за спешна помощ ще бъдат построени в Благоевград
У нас процентът на работещите бедни е близо 12
У нас процентът на работещите бедни е близо 12