НОВИНИ

Университетска болница "Света Анна" в Аофия също остана без парно и топла вода

Все още парно и топла вода няма и в много обществени сгради. Учениците от засегнатите райони са в принудителна ваканция, а в детските градини отопление е на ток. Без парно и топла вода обаче остана Университетската болница "Света Анна". Как се справят в операционните и в родилните зали медиците, вижте в репортажа.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
17:00, 09.02.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

От късния следобед вчера радиаторите в Университетската болница "Света Анна", където има 40 клиники, са студени. За да не мръзнат болните, ръководствотно е разпоредило да се премине към отопление на ток.

Антон Луков - пресцентър на УМБАЛ "Света Анна"
"Пациентите почти няма да усетят разликата, благодарение на това, че бяха направени серия от ремонти. Помещенията са климатизирани, тоест климатиците ще поемат отоплението на болницата."

Липсата на топла вода в болницата обаче се оказва сериозен проблем. Бойлерите, с които отделенията разполагат, са крайно недостатъчни. Затова лекарите са прибегнали до алтернативни начини за справяне със ситуацията.

Антон Луков - пресцентър на УМБАЛ "Света Анна"
"За наша радост е пълно и родилното. Имаме много новородени. Топлим вода, какво да правим, топлим я както е било преди десетилетия - на котлон."

И макар аварийната ситуацията в една от големите болници в София да е овладяна, това е само на пръв поглед. Ръководството на лечебното заведение е изправено и пред друг проблем.

Антон Луков - пресцентър на УМБАЛ "Света Анна"
"Проблемът ще бъдат сметките, които след месец ще зарадват, в кавички, ръководството на болницата."

По-високи сметки за ток очакват не само болница "Света Анна", ами и всички засегнати клиенти на "Топлофикация", които заради аварията в неделя, останаха без парно и топла вода.

Инж. Боян Паунов - директор на Дирекция "Експлоатационна дейност" на "Топлофикация-София"
"На всички клиенти, на които не е предоставена услугата, ще им бъде приспадната от месечната сметка."

Всички, които не са имали парно и топла вода повече от 48 часа, ще бъдат компенсирани за неудобството, допълниха от "Топлофикация". Дали обаче компенсацията ще бъде достатъчна, предстои да разберем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на ЦРУ пристигна в Анкара
Шефът на ЦРУ пристигна в Анкара
Част от автомобилните подлези във Варна не отговарят на условията за безопасност
Част от автомобилните подлези във Варна не отговарят на условията за безопасност