НОВИНИ

Влезе в сила първа доживотна присъда за наркотрафик в Русия

Първата доживотна присъда за търговия с наркотици в Русия влезе в сила, съобщи говорителката руското вътрешно министерство Ирина Волк. Става дума за Шерали Табаров шеф на международна банда, организирала канал за доставка на хероин от Афганистан до Таджикистан, а от там през страните от Средна Азия до Русия.

влезе сила първа доживотна присъда наркотрафик русия
bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 22.05.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Още през 2017 г. Московският окръжен съд осъди Табаров на доживотна присъда. Върховният съд остави тази присъда непроменена и сега тя влезе в сила.

Други 14 водачи и членове на банди получиха от шест до 23 години затвор.

На сметките на Табаров и неговите съучастници се водят 20 особено тежки престъпления. Повече от 696 килограма хероин са иззети.

Както подчертаха служителите по сигурността, безпрецедентната тежест на наказанието се свързва не само с огромните количества хероин, но и пряко с личността на организатора.

Табаров, когото съучастниците му наричат Шер, вече е съден за трафик на наркотици. През 2003 г. Пензенският окръжен съд на Уляновска област го осъжда на десет години затвор. По-късно, по искане на Таджикистан, той бил екстрадиран в родината си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крайнодесни протестират срещу ромите в Унгария
Крайнодесни протестират срещу ромите в Унгария
Финансов експерт: Цените на стоките и услугите в България се изравняват с ЕС
Финансов експерт: Цените на стоките и услугите в България се изравняват с ЕС