НОВИНИ

Юнкер е имал болезнен пристъп на ишиас на срещата на НАТО, съобщиха от ЕК

От Европейската комисия съобщиха днес, че председателят на институцията Жан-Клод Юнкер е имал в сряда болезнен пристъп на ишиас, придружен със спазми. Преди два дни на общата снимка преди вечерята, в която участваха лидерите на НАТО и на ЕС, Юнкер залиташе и губеше равновесие. Медии по целия свят излъчиха видеото, което предизвика вълна от коментари в социалните мрежи.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
17:27, 13.07.2018
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Говорителят на Еврокомисията благодари днес на премиерите на Холандия и Португалия Марк Рюте и Антониу Коща, които придържаха Юнкер по време на общата снима на лидерите от НАТО и ЕС в сряда. Говорителят заяви, че председателята на ЕК взима лекарства и вече се чувства по-добре.

На никого не пожелавам да изпитва подобна болка, коментира той и допълни, че въпреки болестта си Юнкер продължава да работи. В понеделник той заминава за Пекин, после има срещи в Токио и Мадрид.

На въпрос на журналист дали председателя на ЕК е бил пиян, говорителят реагира реагира емоционално.

Маргаритис Схинас - говорител на ЕК: Мисля, че ви обясних ситуацията много точно и това, което ме питате, е проява на лош вкус. Някои медии се опитват да прокарат обидни заглавия, като злоупотребяват с болестта на председателя Юнкер. Не мисля, че това е елегантно и не мисля, че е честно.
;

От вчера кадрите с Юнкер, който залита, но е във видимо добро настроение и се смее, се излъчват от медии по целия свят. На срещата на НАТО Коща и Рюте потвърдиха версията, че председателят страда от болки в гърба.

Това не е първият случай, когато Юнкер се появява на официални срещи залитайки. Заради неговата болест в телевизионното студио на Европейската комисия преди време поставиха нови, по-удобни кресла.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха телефонен измамник, докато прибира пари от възрастна жена в Шумен
Заловиха телефонен измамник, докато прибира пари от възрастна жена в Шумен
ДРУГИТЕ новини: 100 години Бергман
ДРУГИТЕ новини: 100 години Бергман