НОВИНИ

Заловиха 28-годишен мъж, представял се за митничар и инсценирал проверки

При операция на ГД "Национална полиция" е заловен 28-годишен мъж, представял се за митничар. Акцията е извършена под надзора на Софийската районна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР. При съвместно разследване на служители на "Икономическа полиция" и "Разследване" - ГДНП, със съдействие на техни колеги от ГДБОП, е установен 28-годишен мъж, който системно се е представял за митнически служител, като носил униформа с отличителни знаци на Агенция "Митници".

заловиха годишен мъж представял митничар инсценирал проверки
bnt avatar logo
от БНТ
18:35, 18.10.2018
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

На този етап е изяснено, че от месец юни тази година до момента е инсценирал митнически проверки в различни търговски обекти на територията на София, Пловдив и Пазарджик, с цел лично облагодетелстване.

В хода на работата са извършени процесуално - следствени действия на два адреса в столицата и ползван от мъжа автомобил. Намерени и иззети са документи и снимков материал, доказващи незаконната му дейност.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Работата на разследващите продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филмът на БНТ Първото семейство с публична прожекция
Филмът на БНТ "Първото семейство" с публична прожекция
​Михаил Миков: Реформа в здравеопазването с наливане на пари не става
​Михаил Миков: Реформа в здравеопазването с наливане на пари не става