НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност в София. Учение по границата ни

Полицейското присъствие на всички обществени места в страната продължава да бъде засилено.

засилени мерки сигурност софия учение границата
bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 05.03.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Снимки на БТА показват, че и днес в района на Централна гара и Централна автогара в столицата, са разположени екипи на полицията и на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) , които се грижат за опазването и осигуряването на обществения ред.

;

Вчера ключови сгради в София осъмнаха с въоръжена полицайска охрана.

Премиерът съобщи, че се проверяват постъпили в службите сигнали и се взимат превантивни мерки. Според източници на "По света и у нас" разузнаването, контраразузнаването и службите за вътрешна сигурност постоянно анализират ситуацията в региона и Европа. Като високо рискова се определя обстановката в Близкия изток и в Турция, където има степен на висок риск от терористични действия. Разузнавателните служби оценяват също като висок риска, но от терористични заплахи в Гърция. Най-уязвими се смята, че са местата, на които са концентрирани големи групи мигранти с произход от Афганистан, Пакистан и Северна Африка. Заради терористичните атаки в Париж висока степен от терористична опасност има в страните от Западна Европа.


;

Министерството на вътрешните работи, министерството на отбраната и БЧК съвместно провеждат учение "Граница 2016"-та в района на Петрич. Целта е координиране на действията на институциите при евентуален миграционен натиск.

РЕПОРТАЖ НА ЖИВО ОТ УЧЕНИЕТО НА ИВО НИКОДИМОВ

Увеличава се струпването на мигранти на гръцко-македонската граница. Над 12 000 души са блокирани там след като Македания ограничи достъпа до своята територия.

РЕПОРТАЖ НА ЖИВО ОТ ИДОМЕНИ НА АЛЕКСАНДЪР МАРКОВ

;

В понеделник ще се проведе среща между лидерите на ЕС и Турция, за да се стигне до решение на проблема с мигрантската криза.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ "ЕВРОПА И БЕЖАНСКАТА КРИЗА"


Още по темата гледайте от специалните ни пратеници в "По света и у нас" в 20 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рупърт Мърдок се ожени за Джери Хол в лондонска църква
Рупърт Мърдок се ожени за Джери Хол в лондонска църква
България ще има национален интернет-домейн на кирилица
България ще има национален интернет-домейн на кирилица