НОВИНИ

Жертвите на атентата в Барселона вече са 15

Жертвите на терористичната атака в Барселона от четвъртък вечер вече са 15, съобщиха местните власти. Междувременно в болница остават над 50 души, предаде в. „Ла Вангуардия”. По информация на изданието, около десет от пострадалите са в критично състояние.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:55, 21.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
По света
жертвите атентата барселона вече

Всички 15 жертви на трагичното нападения в Барселона от четвъртък вечер са идентифицирани, съобщи каталунският министър на правосъдието Карлес Мундо и техните семейства са уведомени. Сред жертвите са шестима испански граждани, трима италианци, двама португалци, а също и белгийски, канадски, американски и британско-австралийски граждани. Сред тях са и две деца.

По-рано испанската полиция съобщи, че е идентифицирала шофьора на вана, с който бе извършена атаката. Каталунският вътрешен министър Йоаким Форн заяви пред местното радио, че "всичко подсказва, че шофьорът на превозното средство е Юнес Абуяакуб.

22-годишният мароканец е на свобода и полицията не е сигурна дали той все още се намира в Испания.

;

На 17 август микробус се вряза в множеството на туристическата улица „Лас Рамблас“ в Барселона, в резултат на което бяха убити 13 души. Отговорност за атаката пое терористична групировка "Ислямска държава". След това каталонска полиция ликвидира в град Камбрилс, в южната част на автономната испанска област, петима терористи, които се опитали да извършат терористичен акт, подобен на този в Барселона.

Вестник „Ел Паис“ писа, че имамът от каталунския град Рипол, провинция Жирона, мароканецът Абделбаки ес Сати, е главният организатор на терористичните актове. Твърди се, че имамът е водач на терористична клетка и е отговорен за радикализирането на терористите и насърчаването им да извършат нападенията в Барселона и Камбрилс

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров: Този трофей е отплата за работата ми през цялата година
Григор Димитров: Този трофей е отплата за работата ми през цялата година
Вучич: Сръбските дипломати са отзовани от Скопие заради разузнавателна дейност
Вучич: Сръбските дипломати са отзовани от Скопие заради разузнавателна дейност