НОВИНИ

​Зоран Заев с призив към гражданите на Македония​: Време е за решение

Македонският премиер Зоран Заев заяви в призив към гражданите, че Македония гордо ще влезе в НАТО и Европейския съюз и сега е "времето за решение", предаде Танюг.

bnt avatar logo
от БТА
14:42, 13.08.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
​зоран заев призив гражданите македония​ време решение

В рамките на кампанията за референдума за новото име Република Северна Македония на 30 септември Заев написа във Фейсбук, че споразумението за името с Гърция открива пътя на Македония към членство в ЕС и НАТО.
Кампанията за референдума е в разгара си, а управляващите призовават всички македонци да излязат да гласуват и да кажат "да" на споразумението с Гърция.

Разпространени бяха няколко видеоклипа, които трябва да убедят гражданите в достойнствата на споразумението и предимствата, които то дава на държавата. Най-влиятелната опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ обаче още не е изразила окончателната си позиция за референдума. Управляващите се опасяват, че тя може да призове симпатизантите си да бойкотират вота.

Македонският парламент насрочи за 30 септември референдум с консултативен характер, на който гражданите трябва да отговорят на въпроса "Дали сте за членство в ЕС и НАТО с приемане на договора между Република Македония и Република Гърция /за преименуване на страната на Република Северна Македония/".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения на Пейко Янков за участие в групата на Митьо Очите
Повдигнаха обвинения на Пейко Янков за участие в групата на Митьо Очите
Кралицата на соул музиката Арета Франклин е тежко болна
Кралицата на соул музиката Арета Франклин е тежко болна