НОВИНИ

18 са заразените с COVID-19 в Турция

заразените covid турция
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
06:08, 16.03.2020
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Броят на случаите на заразени с коронавирус в Турция e достигнал до 18 души, заяви началникът по комуникациите към президентството Фахреттин Алтун.

"От 18-те случая седем са хора, завърнали се от европейските страни, три - от САЩ", заяви министърът на здравеопазването Фахреттин Коча по-рано.

"Ситуацията е натъжаваща, но самоизолацията е безопасният начин за всички нас", заяви Коча в Туитър.

Турция затвори границите си и спря повечето международни полети след пандемията с коронавируса. Властите многократно предупреждаваха обществеността хората да не пътуват в чужбина или ако го направят, да се самоизолират за 14 дни. Правителството уверява обществеността, че са предприети предпазни мерки.

Налагането на карантина за всички, които се връщат от чужбина е огромно предизвикателство, макар че властите поставиха под задължителна изолация голяма поклонническа група, която се завърна от Саудитска Арабия.

Хиляди са настанени в студентските общежития в столицата Анкара и централния град Коня за карантина. Общежитията бяха изпразнени, след като Турция обяви задължителна ваканция на университетите и училищата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменят всякакви събития с повече от 50 души в САЩ
Отменят всякакви събития с повече от 50 души в САЩ
Лидерите на Г-7 ще обсъдят ситуацията с коронавируса
Лидерите на Г-7 ще обсъдят ситуацията с коронавируса