НОВИНИ

25 жилища във Варна са без вода от началото на месеца заради поредна авария на водопровод

bnt avatar logo
от БНТ
10:21, 24.08.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

В квартал “Бриз” във Варна 25 апартамента и един център за гуми са без вода от началото на месеца. За последен път вода в чешмите на тези хора е имало на 1 август. Оттогава досега има само въпроси, обещания и недоволни наематели, дошли на море. Безводието им е причинено от поредната авария на водопровода Варна – Златни пясъци. Ремонтът ще продължи до 28 август, съобщиха от ВиК Варна.

Аварии в района се случват често, но обикновено за два-три дни водата идва, казват хората от блока и от центъра за гуми. Те не разбират как е възможно да ги оставят без никаква вода от началото на месеца.

Веселина Георгиева: Няма къде да се изкъпе човек, няма къде да изпере, няма нищо, просто сме като изоставени, никой не го интересува.

Павлин Коцев: Ние се занимаваме с отдаване на жилища под наем, в момента търпим загуби и плащаме неустойки на нашите гости поради липсата на вода. Обещаваме, че следващите дни ще има, два-три дни, след което те не вярват.

В съседство центърът за гуми също остава без клиенти. Служителите носят от домовете си бутилки с вода, за да покрият основните хигиенни нужди.

Данаил Николов: Не е нормално да се оставят хора, които работят доста мръсна работа, 14-15 дни без вода 1.33

В района има водоноска, но според хората тя не може да реши проблемите им.

Георги Георгиев: Водоноската я ползвахме няколко дни, едната вечер някой беше отворил крановете и тя изтече, и дотам.

От ВиК Варна уточниха, че сградите са без вода заради авария на водопровода “Варна – Златни пясъци”, към който сградата е била включена директно при строителството. Наложила се е подмяна на 30 метра стъклопластова тръба, а бетонът, върху който е положена новата тръба, има нужда от време, за да стегне.

Поради това вода в района ще има чак на 28 август. От водното дружество се извиняват на засегнатите, но на въпроса ни за компенсации отговор няма.

Репортер: Силвия Русенова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джош Кър триумфира в бягането на 1500 м на световното по лека атлетика, олимпийският шампион Якоб Ингебрицен остана втори
Джош Кър триумфира в бягането на 1500 м на световното по лека атлетика, олимпийският шампион Якоб Ингебрицен остана втори
Мун и Кенеди си споделиха златото в овчарския скок на световното първенство по лека атлетика
Мун и Кенеди си споделиха златото в овчарския скок на световното първенство по лека атлетика