93 снегопочистващи машини ще поддържат републиканската пътна мрежа в Русенска област

от БНТ
15:15, 22.11.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
снегопочистващи машини поддържат републиканската пътна мрежа русенска област

Русенска област е готова за предстоящия зимен сезон. За поддръжката на републиканската пътна мрежа са ангажирани 93 снегопочистващи машини, а за останалите пътища ще се използва техниката на общините. Те имат сключени договори или са в процедура по сключване с фирми, осигуряващи снегопочистването.

Доставят се необходимите инертни материали, луга и сол. Осигурено е и почистването на ГКПП "Дунав мост“, като тази година за самото съоръжение ще отговаря румънската страна. Създадена е организация при необходимост движението на леки и тежкотоварни автомобили да бъде спирано още в някои от съседните области.

Актуализирани са списъците с болни на хемодиализа, не се очертават проблеми при извозването на пациентите. Общо линейките на Спешна помощ, които са в готовност за работа при зимни условия в областта, са 15, като отделно 4 коли са в резерв. Лечебните заведения също разполагат с отделни транспортни средства.

В случай на крайна необходимост на помощ могат да се притекат и шест специализирани машини на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението. Във всички общини е обезпечено безпроблемното функциониране на социалните услуги, а също така са определени и места за настаняване на бедстващи хора.

Репортер: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Посланик Херо Мустафа: Супергероите носят маски!
Посланик Херо Мустафа: Супергероите носят маски!
16-годишно момиче е задържано за грабеж на възрастна жена
16-годишно момиче е задържано за грабеж на възрастна жена